About

lolololololHej, mit navn er som sagt Isabel, og jeg er p.t. bosat i Flensborg. Jeg har foruden været 1 år i Hamborg, som også har haft indflydelse på mit valg af uddannelse SPRØK (BA. International Management), hvor studiet foregår på tysk/engelsk/dansk, og er et grænseoverskridende studie mellem Sønderborg og Flensburg.

Jeg skriver meget om de ting, som der sker i min hver dag. Derfor er der også tale om sundheds-, fitness- og livsstilsblog. Jeg prøver på at leve sundt igen. Her dele jeg så lidt om, hvad jeg ellers gør for at holde motivation oppe, opskrifter og nogle andre finurlige ting.
Bloggen er nu ikke kun en sundheds- og træningsblog. Grunden til navnet Random Isa er, at alt det jeg foretager er random. Så bloggen kan omhandle alt 🙂

Min historie om, hvordan jeg endte med at bo i Hamborg 1 år, og nu Flensborg 2015-2018, når jeg havde boet i Danmark det meste af mit liv.

Jeg flyttede til Hamborg d. 31.08.14, hvor jeg skulle i praktik hos et tysk firma, som beskæftigede sig med online marketing. Jeg tog til Hamborg 1 år efter at have afsluttet min HHX (handelsskole), fordi jeg gerne ville forbedre mit tyske, selvom jeg egentlig hadede tysk. Jeg fik praktikpladsen gennem PIU-Sekretariet, som hjælper med at formidle praktikpladser til færdiguddannede HHX-elever. Jeg fik valget mellem 3 firmaer i enten Hamburg, Düsseldorf eller Gladbeck (Düsseldorf), hvor Hamburg var den, som jeg foretrak.

Mit arbejde gik ud på, at jeg skulle sidde hver dag og kigge på blogge. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke havde interesse i selv at starte med at blogge. Men sådan som det ser ud nu, så kan jeg ikke rigtig undgå det. Efter at have siddet hver dag og kigget på blogge, og blevet introduceret til de teoretiske tilgange til optimering af hjemmesider, er det egentlig kun blevet mere spændende. Dertil blev traeningsblog.dk til, og derefter den mere personlige randomisa.com. Men det var jo kun 1 år, og så skulle jeg tilbage og studere BA Almen erhvervsøkonomi, da jeg gerne ville være revisor i Danmark. Men så mødte jeg min kæreste i Hamburg, hvilket har bundet mig fast til byen.

Dette har derfor også ændret mit valg af uddannelse. Jeg har ofte diskuteret dette emne. Jeg kan forstå, at mange synes, at tyskere tjener næsten ingen penge (siger man jo). Men nu vil jeg nu heller ikke kun være i Hamborg på grund af pengene. Jeg vil nu gerne blive sammen med kæresten. Der var dog det, at mit tyske ikke var godt nok til at komme ind på det officielle Universität Hamburg. Nåh, så fandt jeg i stedet det grænseoverskridende studie i Flensborg/Sønderborg. Det var jo perfekt, da man ender med et bevis for en gennemført dansk og tysk bachelor. Det negative var så, at jeg blev nødt til at flytte til Flensborg i forhold til studiet, og derved forlade Hamburg.

Min sidste arbejdsdag var d. 31. juli 2015, og jeg rejste hjem til Danmark d. 8. august 2015. Det var ekstra hårdt, da vi vidste, at et langdistance forhold vil blive hårdt. Mange kan ikke holde det ud, og det gør det ikke bedre, at vi skal holde det her ud i 3 år indtil 2018. Jeg rejste til Flensburg for at finde et sted at bo, inden studiet skulle starte d. 14. september 2015.

Jeg valgte dette studie på grund af de sproglige og faglige muligheder. Folk med en SPRØK bachelor kaldes også for “sproglige økonomer”. Så det er kun et lille udpluk af almen erhvervsøkonomi, som jeg ellers gerne ville have valgt. Men grundet alt det, som var sket i løbet af året i Hamburg, var mit valg at gennemføre SPRØK bacheloren for at opnå nogle gode arbejdsmuligheder i Hamborg.

Det var så min korte historie om, hvordan en helt almindelig dansker, som egentlig hadede tysk, valgte et tysk/dansk studie i Flensburg/Sønderborg. Hvis I gerne vil vide mere, så kan I bare skrive en kommentar eller andet til mig 🙂

Med venlig hilsen,

Random Isa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *