Hvis hun er for tyk, så er jeg en orangutang!

10349908-asdsa

I dag stødte jeg på en artikel på BT omkring en 19-årig svensk pige. Hun er blevet fortalt af modeindustrien, at hun er for tyk. Så sidder man lige og kigger på en selv. Jeg ligner sgu da en orangutang eller noget i forhold til hende. Hun har lavet en video, som jeg synes, I bør se. Hun siger blandt andet i hendes video, at modelbureauer stempler hendes bagdel som værende for stor, og hofterne er for bredde. Taget i betragtning af at hendes BMI ligger på 17,5. som er kategoriseret som undervægtig, så er hun åbenbart for tyk. Men nu kommer diskussionen så. Er hun så for tynd eller for tyk? I mine øjne er hun tilpas, da jeg heller ikke være en af de dømmende. Der findes bare mennesker, som er relativ tynde fra naturens side. Men alligevel, så synes jeg at modeindustrien er ved at tage overhånd over kropsidealer. Nu må de tage og stoppe sig selv. Hun er helt seriøst kun 19 år gammel og får at vide, at hun er for tyk. Nu må de tage sig sammen…

2 Comments on Hvis hun er for tyk, så er jeg en orangutang!

 1. Astrid siger:

  Jeg har altid følt BMI er lidt forskruet. Så længe man føler sig godt tilpas i sin egen krop, er det vel det vigtigste? 🙂
  Men kan kun være enig ang. modeindustrien. Meget som vi alle holder af mode og des lige, så er det desværre en industri som både forurener vores planet som ind i pokker, og giver urealistiske billeder på hvordan både kvinde- og mandekroppen skal se ud. At den søde (og utrolig smukke!) pige får at vide, hun er for tyk, er jo komplet hul i hovedet. Og folk undrer sig over den stigende grad af spiseforstyrrelser blandt unge mennesker, specielt piger. Jeg ryster på hovedet og græmmes over det hele. :/
  Forhåbentlig kan historien sætte fokus på det (igen), men om det vil ændre noget denne gang, må jeg desværre tvivle på.

  • Random Isa siger:

   Jeg giver dig ret. I teorien handler det jo bare om at have det godt med sig selv, og for mig ser hun sund ud 🙂
   Og lige præcis. Jeg synes det er syndt, at man ikke bare kan acceptere, hvordan man ser ud. I dag er der tale om helt normale mennesker, men man skal åbenbart intet spise for at blive model. Det er ligesom Victoria’s Secret Models. De spiser sundt, men der er grænser for, hvor meget de må spise og træne. De skal både være trænet samt slanke uden synlige muskelmarkeringer. Og hun ser efter min mening også utrolig smuk ud. jeg kan slet ikke se, hvor hun skulle være for tyk. Men det er da klart, at mange unge lever med spiseforstyrrelser, når de bliver holdt i kort snor af medierne vedrørende, hvordan en model holder sig slank osv.. Hvis hun får at vide, at hun er for tyk, gad vide hvordan andre føler sig? Det er kun skadeligt på alle planer. Modeindustrien ser helst, at man skal være relativ tynd, hvor imod almindelige folk i diskussionen på facebook skriver, at hun er for tynd eller tilpas.
   Der er virkelig et eller andet galt :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *