Del 1: Rhodos rejsetips – Strande og lidt mere

Jeg ved, at jeg er en hat til at være aktiv på bloggen, men nu havde jeg lige lyst til at fortælle og vise lidt fra Rhodos. Så forhåbentlig kan I bruge nogle af mine små Rhodos rejsetips 🙂 Grundet de mange informationer og billeder, har jeg valgt at dele dette op i 2 dele.

For ikke så lang tid siden var jeg på ferie på den græske ø, Rhodos. Kæresten og jeg tog afsted den 29. august fra Hamborg lufthavn, hvor vi skulle være på Rhodos til d. 7. september. Vi ankom omkring kl. 20 (lokaltid: Rhodos). Vi fik fat i vores lejebil og kørte til byen Koskinou, som lå ca. 25. minutters kørsel fra Rhodos lufthavnen. Over Airbnb havde vi fundet et værelse i byen Koskinou, som hed Artemis Studio. Vi ankom først omkring kl. 21, hvor vi allerførst ikke kunne finde selve stedet, idet det forkerte husnummer var blevet indtastet på Airbnb. Lige meget, vi ankom. Vi havde et værelse med badeværelse og køkken. Hver dag sad vi på balkonen og spise vores morgenmad i solen. Ofte fik vi besøg af deres tre hunde og deres kat, hvilket var så hyggeligt. (Desværre fik jeg ikke taget billeder af værelset, ups)Rhodos room

Den sødeste af de tre hunde – Sarah

Lejebil

Vi havde reserveret en lejebil hjemmefra gennem enterprise, som skulle hentes direkte ved ankomst i lufthavnen. Vi fik lejet en lille Suzuki Celerio, hvilket var en lille billig bil (i alt 350€ i leje eksklusiv benzin). Vi kom da alligevel rundt selvom det ikke var den stærkeste bil til at køre op af bakker med. Alligevel kan det kan det helt klart anbefales, at man får fat i en lejebil. Det er muligt at komme rundt på øen med offentlig transport, men man er ikke særlig fleksibel. Hvis man gerne vil se de forskellige ruiner, monumenter, bjerge osv., ville det tage al for lang tid med offentlig transport, hvis I vil fra det ene sted til det andet. Vi var i hvert fald glade for at have lejet en bil, da vi altid spontant kunne køre derhen, hvor vi nu ville.

Suzuki Celerio

Bilen bagfra. Vi var lige steget ud af bilen, og så opdagede vi en kat under den. By: Stegna

Planlægning af turen

Jeg har en tendens med at undersøge alle de ting, som kan gøre på på en ferie. Herunder også alle de ting, som man umiddelbart skal se. Inden turen fik jeg undersøgt lidt af hvert, og sådan så det ud i forhold til de alle ting, som vi skulle se (vi nåede ikke alle sammen, men derimod de vigtigste):

Rhodos seværdigheder

Jeg lavede kortet via Google Maps, hvor man kan logge sig ind via sin e-mail. Det jeg allerbedst kunne lide ved det, var, at man kunne tilføje notater til de forskellige destinationer, så man  altid havde adresserne ved hånden. På kortet er der følgende:

Blå markeringer

 1. Elli Beach (inde i Rhodos by)
 2. Kallithea Beach
 3. Oasis Beach (kan anbefales)
 4. Tasos Beach (kan anbefales)
 5. Faliraki Beach (kan anbefales)
 6. Anthony Quinn Bay (kan anbefales)
 7. Ladiko Beach
 8. Traganou Beach
 9. Saint Paul’s Bay
 10. Vlycha Beach (kan anbefales)
 11. Lindos Beach (kan anbefales – kun sandstrand)
 12. Tsambika Beach (kan anbefales – kun sandstrand)
 13. Glystra Beach
 14. Gennadi Beach
 15. Prasonisi (kan anbefales for windsurfere)

Øvrige punkter (mest seværdigheder – røde, orange og grønne markeringer) kommer i del 2

 1. Acropolis of Lindos
 2. Castle of Monolithos
 3. Ancient Kamiros
 4. Kritinia Castle
 5. Seven Springs
 6. Valley of Butterflies
 7. Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodos
 8. Acropolis of Rhodes
 9. Archaelogical Museum of Rhodes
 10. Monte Smith
 11. Old Town

Strande

Vi brugte meget af tiden på at besøge strandene. Først og fremmest var det egentlig vores første prioritet. Vi fik ikke besøgt alle de strande, som vi havde håbet på, men det blev alligevel godt. Hvis man vil besøge nogle af de bedste strande, skal man vælge strandene på østsiden. Men det afhænger bl.a. af, hvad man gerne vil. På vestsiden er der noget mere vind, nogle bølger og vandet er lidt uklart, da sandet altid bliver hvirvlet op af bølgerne. På østsiden er der en anden slags vind, men der er til gengæld ingen bølger. Vandet er meget klart, og man kan se bunden. Her er dog et godt tip, at man får fat i nogle dykkerbriller, hvis man kun vil opholde sig på østsiden.

Liggestole koster næsten overalt 5€ per person på Rhodos. Der er dog nogle få strande, som har nogle andre priser. Alle strande, som ser nogenlunde ud og har enten seværdigheder eller hoteller i nærheden, har liggestole til rådighed.

Anthony Quinn Bay

En dejlig bugt, hvor udsigten bare er noget særligt. Jeg kunne helt vildt godt lide at se stranden, men det er ikke den bedste strand at være på, hvis ikke man kan lide sten (der er virkelig ingen sand overhovedet!)

Anthony Quinn Bay

Tsambika Beach

Jeg elskede denne strand, hvis man mest hælder til at svømme. Stranden er børnevenlig, idet man skal langt ud for ikke at kunne bunde mere. I vandet og på stranden er der ingen sten. Så man skal ikke tænke over, hvor man træder. Denne strand kan helt klart anbefales.

Tsambika BeachTsambika Beach

Lindos Beach

Desværre kan jeg ikke sige meget om den, da jeg ikke direkte var ved den (kun på afstand). Den er dog lidt som Tsambika Beach. Forskellen er dog, at den er proppet med turister i forhold til Tsambika.

Lindos Beach

St. Paul’s Bay (Beach)

Denne bugt ligger på den anden side af Lindos / Lindos Beach. Den er relativ lille, men jeg har også kun set denne på afstand og kan derfor ikke udtale mig om den.

Saint Paul's Bay

Tasos Beach

Vi var ved denne strand to gange. Denne strand er mest baseret på klipper end sand. I den ene del af stranden er der sand, hvilket der ikke er i den anden del. Vi tog siden uden sand. Vi benyttede os af liggestolene, da det ville være ubehageligt at lægge os på klipperne med et tæppe. I vandet kunne man se meget såsom fisk, krabber osv.

Tasos BeachTasos Beach

Kalithea Terme

Vi var ikke direkte ved stranden, men så den fra en klippetop. Man skulle betale 3€ per person for at kunne få adgang til stranden. Ellers så den nu meget hyggelig ud, selvom der var en del turister.

  Kalithea Beach TermeKalithea Beach Terme

Kokkina Beach

Vi tog til denne strand i stedet for Kalithea, da vi ikke gad alt det med turister. Kokkina Beach ligger lige ved siden af Kalithea Terme. Jeg kunne virkelig godt lide stranden, idet man kunne se meget mere her i forhold til de andre strande. Jeg brugte flere timer her på at snørkle og dykke.

Kokkina Beach Kokkina Beach Kokkina Beach

Kamiros Beach

Denne strand er på vestsiden. Som man kan se på billedet, er der nogle bølger (så galt var det heller ikke). Jeg prøvede på at dykke lidt med dykkerbriller, men man kunne intet se. Derudover var det ellers behageligt at svømme, set bort fra, at man ikke se noget i vandet.

Kamiros Beach

Prassonissi Beach

Hvis man virkelig gerne vil windsurfe eller sådan noget, så skal man tage til Prassonissi Beach. Det er den sydligste del af Rhodos, hvor vest- og østvinden mødes. Jeg har ikke været der, men den skulle være noget anderledes end alle andre strande på Rhodos.

Prassonissi Beach

©Karelj: Wikipedia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *